0754 308 781 [email protected]
Ser, Ghidul Nostru Pentru O Sursă De Primă Clasă în îngrijirea Pielii

Ser, ghidul nostru pentru o sursă de primă clasă în îngrijirea pielii

Ser, ghidul nostru pentru o sursă de primă clasă în îngrijirea pielii. Îngrijirea pielii din zilele noastre constă în zeci de produse cosmetice.

Toate, în speranța de a obține acea strălucire tinerească. Au dispărut zilele în care un demachiant de bază și o cremă hidratantă erau suficiente pentru a avea o piele superbă.

În aceste zile există pre-curățitori, uleiuri, exfoliante, retinoli, acizi și seruri din ce în ce mai populare. Toate acestea  alcătuiesc un regim de îngrijire facială bine conturat.

Adevărul e că, dacă nu folosești un ser (sau două), perzi esența dată de o îngrijire corporală corespunzătoare. Aceste poțiuni puternice sunt secretul iubit pentru abordarea problemelor majore ale tenului.

Putem include aici petele, acneea, roșeața și chiar liniile fine sau ridurile.

Te-ai întrebat vreodată ce este de fapt un ser? Nu te îngrijora, nu ești singura. Suntem aici pentru a te ajuta. În acest articol de blog vedem ce este, de ce avem nevoie de el și cum trebuie folosit.

Ce este un ser?

Serurile sunt produse ușoare și subțiri pentru îngrijirea pielii, umplute cu ingrediente active. Care e scopul principal al încorporării unui ser în rutină? Ajută bariera pielii pentru ca ingredientele să fie cât mai eficiente posibil.

Cum, s-ar putea să te întrebi? Serurile tind să aibă molecule mai mici care permit ingredientelor să intre mai adânc în pielea ta.

E posibil să aveți același ingredient activ în gelul de curățare și în hidratant. Însă, serul este cel mai bun pariu pentru a obține cele mai bune rezultate din ingredientele preferate.

Ser vs. hidratant

Chiar dacă serurile și cremele hidratante pot avea efecte similare asupra pielii, cele două nu sunt sinonime. Și dacă suntem sincere, nu ar trebui să alegeți una în locul celeilalte.

În schimb, aceste două produse ar trebui utilizate împreună.

Serurile sunt „caii de bătaie” care vizează probleme specifice ale pielii. Pe de altă parte cremele hidratante acționează ca o barieră pentru piele, reținând umiditatea.

Și chiar dacă ambele pot rezolva problemele pielii, scopul serului este de a rezolva o situație mai specifică. Pe de altă parte, crema hidratantă este utilă pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă.

Ser vs. ulei

Acum, s-ar putea să vă gândiți, serurile și uleiurile au practic aceeași consistență. Dar asta nu înseamnă că cele două sunt interschimbabile.

Uleiurile sunt folosite pentru a înmuia pielea și a ajuta la captarea umezelii în piele. Și, chiar dacă sunt condiționate, majoritatea uleiurilor nu conțint substanțe active de îngrijire a pielii. De fapt, în majoritatea cazurilor, veți dori să utilizați un ulei care este 100% pur și să nu fie amestecat.

De ce sunt atât de scumpe?

Dacă ați parcurs vreodată un culoar într-un magazin de înfrumusețare, este posibil să fi observat că serurile vin de obicei cu un preț mare. Însă, există o serie de opțiuni prietenoase cu portofelele care devin disponibile în aceste zile.

Serurile sunt, de obicei, mai scumpe datorită ingredientelor active puternice. Nu le veți găsi într-o cremă hidratantă standard sau în alte produse de îngrijire corporală. Aceste active sunt secretul abordării problemelor specifice, astfel încât calitatea poate crește prețul.

Cu toate acestea, țineți cont că scump nu înseamnă întotdeauna și mai bine. Comparați ingredientele produselor la diferite puncte de preț pentru a vedea diferența.

Produsele mai puțin costisitoare pot conține uneori ingrediente mai puțin eficiente. Pe de altă parte, pot veni cu un procent mai mic din respectivele ingrediente active.

Țineți cont de acest aspect atunci când alegeți cea mai bună formulă.

Când trebuie aplicat serul?

Lupta e reală și o înțelegem. Când aveți mai multe produse care alcătuiesc rutina de îngrijire a pielii, poate fi confuz. Nu mai știți care este ordinea cea mai benefică.

Serurile, deoarece conțin substanțe active puternice, ar trebui aplicate pe pielea curată, proaspăt spălată. În acest fel, au mai multe oportunități de a pătrunde în piele și de a-și face treaba.

Produsele de îngrijire a pielii ar trebui aplicate de la cele mai subțiri la cele mai groase. Dar atenție, asta nu include și produsul de curățare.

Produsul de curățare ar trebui să fie întotdeauna pe primul loc, indiferent cât de gros sau subțire este. Dacă alegeți să utilizați un ser, acesta se aplică de obicei după curățarea pielii și înainte de hidratant.

De multe ori regula care se aplică e de la cea mai subțire până la cea mai groasă. Se permite ca fiecare strat de produs să fie complet absorbit de către piele.

Dacă puneți un ser peste crema hidratantă, serul nu va fi complet absorbit. Moleculele mai mici nu pot pătrunde prin cele mai mari. Deci, atunci când aveți dubii, rămâneți la cremele groase ca ultim pas și serurile ușoare în mijloc.

Cât de des ar trebui să folosesc un ser?

Nu există o regulă generală pentru cât de des ar trebui sau nu să utilizați un ser. Însă, este întotdeauna cel mai bine să îl folosiți conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Puteți folosi seruri de zi și de noapte atâta timp cât nu au ingrediente active dure precum retinolul. Utilizați un ser cu un ingredient dur sau orice altceva care vă poate face mai sensibile la soare?

Ar trebui să-l utilizați noaptea și să nu uitați niciodată de protecția solară. Și, ca întotdeauna, este mai bine să fiți în siguranță decât să vă pară rău.

Nu uitați să citiți instrucțiunile de pe serul preferat înainte de aplicare.

Concluzie

Există o mulțime de întrebări frecvente despre aceste seruri. Și, deși au devenit un produs destul de standard pentru îngrijirea pielii, nu sunt întotdeauna bine înțelese.

Odată ce vă faceți timp pentru o analiză, veți înțelege cât de important este produsul. Intrați în contact cu noi pentru alte informații interesante.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top