0754 308 781 [email protected]
Scalp, Ghid Complet Despre Exfoliere: Sfaturi, Precauții și Multe Altele

Scalp, ghid complet despre exfoliere: sfaturi, precauții și multe altele

Scalp, ghid complet despre exfoliere: sfaturi, precauții și multe altele. Îngrijirea scalpului ocupă mai mult spațiu în conștiința noastră.

Coafura și îngrijirea au preluat în mod obișnuit cea mai mare parte a conversației și a pieței. Îngrijirea scalpului a fost tratată ca o zonă marginală.

Ceva la care trebuie să fii atentă dacă ai avut o problemă.

Dar, în ultimii ani, tot mai multe dintre noi încep să înțeleagă care e ideea cu acest scalp. Un astfel de mod? Exfolierea. Termenul era rezervat feței și corpului.

Cu toate acestea, exfolierea se află și în lexicul îngrijirii părului și a al scalpului. Sunt multe modalități de a face acest lucru. În funcție de nevoile tale, de tipul scalpului și de păr.

În acest articol de blog am pregătit cam tot ce trebuie să știți despre exfolierea scalpului. Dacă vreți să aflați mai multe despre noi puteți accesa secțiunea de contact.

Scalp: de ce ar trebui să exfoliați acea zonă

Răspunsul scurt este că ar trebui să-ți exfoliezi scalpul, deoarece pe scalp e piele. Iar exfolierea regulată este benefică pentru piele.

Răspunsul lung este că scalpul colectează o varietate de impurități. De la sebum, murdărie și particule, până la celule moarte ale pielii și produse de coafat.

Majoritatea dintre noi avem și păr pe cap. Toate acele lucruri devin mai ușor prinse între fire și nu sunt la fel de capabile să dispară singure. Totul duce la acumulare.

Prea mult din aceasta poate duce la inflamația scalpului. Poate rezulta mătreață, mâncărime, durere sau sensibilitate.

Ce se întâmplă cânt ai impurități și sebum în jurul deschiderii foliculului? Acesta este locul unde crește părul. Acumularea începe să vă sufoce încet rădăcina părului și provoacă inflamație.

Situația poate duce la căderea părului, în timp.

Dacă acumularea e cu adevărat extremă poate chiar să afecteze părul. Există atât de multe inflamații în jurul foliculului pilos.

De aceea, mulți experți promovează tratamente ce stimulează scalpul. Un scalp curat și fericit duce la fire complete, luxuriante

1. Șampoane cu acid salicilic și ulei de arbore de ceai

De-a lungul articolului o să observi că facem multe comparații cu îngrijirea pielii. Se datorează faptului că există multe paralele la care ne gândim.

Aici facem o paralelă între spălarea feței și șamponul. Când vorbim despre exfolierea facială, oamenii tind să se gândească la tratamente.

Astfel, uită că anumite tipuri de tratamente faciale acționează și ca exfoliante. Și anume, spălarea feței făcută cu ingrediente chimice de exfoliere (AHA sau BHA).

Același lucru este valabil și pentru șampon.

Ar trebui să luați în considerare și anumiți exfoliatori pentru șampoane. Și anume, șampoane cu ulei de arbore de ceai și acid salicilic.

Uleiul de arbore de ceai este astringent. E incredibil de eficient în eliminarea uleiului și a impurităților. În primul rând, vorbim despre proprietățile antiinflamatorii ale produsului.

În al doilea rând, ajută la diminuarea oricărei iritații cauzate de acumulare. Șampoanele cu acid salicilic folosesc puterea de dizolvare a uleiului BHA. Îndepărtează de pe celule impuritățile și pielea moartă.

2. Șampoane clarificatoare

Șampoanele clarificatoare sunt o subcategorie specializată în curățare profundă a scalpului. Formulele deschid porii și cuticula firului scoțând murdăria și sebumul.

Aceste șampoane nu numai că pot ajuta la clarificarea scalpului. Pot îndepărta orice peliculă/acoperire rămasă pe păr de la produsele de coafare anterioare.

Aceasta este o preocupare specială pentru cele ce utilizează produse cu siliconi. Tind să nu se clătească doar cu apă.

3. Exfoliere fizică pentru scalp

O exfoliere fizică e probabil elementul la care te gândești atunci când discuți acest subiect. Ei bine, din motive întemeiate! Exfoliantele scalpului sunt incredibil de eficiente.

Te scapă de o mulțime de impurități care înfundă porii, fără a fi prea abrazive.

Exfolianții granulari folosesc particule mici. De exemplu, sarea de mare sau zahărul ce se amestecă în uleiuri (nucă de cocos sau jojoba). În acest mod, se pot ridica manual resturile de pe scalp.

Ce este frumos la exfolierea fizică? Poți controla presiunea.

4. Seruri sau tratamente exfoliante chimice

Să ne întoarcem la paralela noastră de îngrijire a pielii. La fel cum poți exfolia fața, poți folosi un ser sau tratamente pentru celulele pielii.

Acestea sunt pe bază de lichide și curăță părul prin substanțele astringente sau exfoliante. Acestea pot varia de la acizi și enzime până la anumite uleiuri esențiale.

Oamenii se bucură, deoarece au tendința de a fi mai atrăgătoare din punct de vedere cosmetic. Pur și simplu aplicați produsul și acesta va începe să lucreze pe pielea ta.

Însă, există și un control mai mic asupra a cât de puternice sunt. Ca regulă generală, începeți încet și la un nivel scăzut, ajungând până în locul în care doriți.

5. Instrumente pentru scalp

Când auzim de „masajul scalpului” poți specifica instrumentul cu o îngăduință inutilă. Ei bine, sunt aici pentru a vă spune că vine cu o listă de beneficii.

Nu este vorba doar despre senzația de bine.

Aceste perii pot ajuta, de asemenea, la slăbirea acumulărilor de pe scalp. Este mai ușor să clătești toate impuritățile. Acordă-ți un moment pentru a-ți masa părul înainte de clătire.

La duș, te ajută să aplici șamponul și să se formeze spuma. Salutăm tot ajutorul pe care îl putem obține atunci când vine vorba de șamponarea corectă.

Ca să nu mai vorbim că masarea regulată a scalpului s-a dovedit a sprijini circulația. Inițiază o creștere sănătoasă a părului. Unele persoane folosesc instrumentul și post-balsam.

Semne că ai nevoie de o exfoliere pentru scalp

Ești în căutarea unor indicii despre timpul potrivit pentru exfoliere sau aplicarea unui ser? Există unii indicatori pe care îi poți urmări (și simți):

  • simți acumularea. Acest lucru poate suna destul de evident, dar merită remarcat. Uneori, când a trecut suficient de mult timp, poți simți asta pe scalp. Un amestec de sebum și de celule moarte;
  • părul „te doare”. Acest fenomen este de fapt cauzat de inflamația la rădăcină. Când ai murdărie și sebum care se acumulează, încep să sufoce încet rădăcina părului. Astfel, pot provoca și inflamații. Această inflamație nu va afecta doar calitatea creșterii părului. Apare și durerea fizică. Deci, atunci când vă mișcați părul, inflamația se simte;
  • observi că apar fulgi. Fulgii pot fi cauzați de uscăciune, mătreață sau chiar acumulare. Este posibil să observi că acumularea este mai „lipicioasă” pe păr;
  • vă mănâncă pielea capului. Un semn foarte comun de acumulare este că ai un impuls crescut de a vă zgâria scalpul;
  • ai părul plat la rădăcină. Părul tău arată lipsit de viață la rădăcină sau e îngreunat? Se poate datora faptului că acumularea la rădăcină îți trage stilul în jos.

Sfaturi și precauții

Nu este prima dată când scriu acest lucru și nu va fi nici ultima. Pe scalp este aceeași piele ca pe restul corpului și ar trebui tratată ca atare.

La fel ca pe fața sau corpul tău delicat, este posibil să faci greșeli atunci când exfoliezi. Iată unele sfaturi pentru a te asigura că tratezi corect pielea:

  1. nu exfolia excesiv. Doar tu vei ști care este frecvența ideală de exfoliere. Majoritatea experților vor spune că o dată la două săptămâni este suficient. Exfoliază suficient cât să crești rotația celulară și să dezvălui pielea proaspătă și nouă. Nu îți deteriora pielea folosind excesiv aceste dispozitive sau produse. Depinde și de metoda folosită. Ideea aici este să fii precaută, deoarece exfolierea excesivă poate perturba microbiomul;
  2. hidratează scalpul. Nu exfoliezi fața fără a aplica cremă hidratantă după, nu-i așa? Deci, faci același lucru și cu scalpul. După ce exfoliezi, trebuie să hidratezi zona. Se poate face cu un balsam la duș sau după spălare cu un ulei de scalp.

Concluzie

Ne place că oamenii au început să acorde mai multă atenție scalpului. Este o atenție care se merită pe bună dreptate.

Totuși, trebuie să știi cum să te exfoliezi corect. La fel ca în cazul feței, exfolierea poate merge prost. Dar atâta timp cât urmezi aceste instrucțiuni, te vei afla pe drumul cel bun.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top