0754 308 781 [email protected]
Prosoape, Cum Pot Acționa Ca Un Exfoliant Fizic și Ce Trebuie Să știți

Prosoape, cum pot acționa ca un exfoliant fizic și ce trebuie să știți

Prosoape, cum pot acționa ca un exfoliant fizic și ce trebuie să știți. Pentru alte informații despre noi accesează secțiunea de contact.

Există o confuzie semnificativă în jurul exfolierii.

Și pe bună dreptate, având în vedere câte variabile există. De multe ori premisa este simplă. Vorbim despre îndepărtarea excesului de celule moarte ale pielii din stratul exterior.

În practică, situația nu este chiar atât de simplă pe cât pare. Pentru început, există cele două tipuri de exfoliere (fizică și chimică).

Cele două diferă în ceea ce privește modul prin care se îndepărtează acele celule. Apoi, intră în „scenă” criterii precum cele legate de forța acțiunii de exfoliere.

Desigur, există întrebări privind regularitatea și cât de des este adecvată exfolierea. În cele din urmă, vorbim despre pielea în sine.

Ne referim aici, de exemplu, la situația în care vorbim despre pielea iritată. Cât de ușor se irită sau cât de tolerantă este pielea? Toate aceste variante reprezintă o etapă în îngrijirea pielii foarte confuză.

Acest lucru este regretabil. Ține cont de faptul că exfolierea reprezintă o practică cu care nu ar trebui să te „joci”. Dacă exfoliezi prea des sau prea agresiv, pielea ta poate avea de suferit.

Supraxfolierea poate lipsi pielea de uleiurile sale naturale. O astfel de situație poate duce la mai multe erupții sau la senzații de mâncărime.

Supraxfolierea poate duce la iritații, roșeață și inflamații ale pielii.

De aceea, regretăm că te informăm, dar este posibil să faci deja aceste greșeli. Iar vinovatul apare dintr-un loc foarte interesant. Continuă să citeți acest articol de blog pentru a descoperi despre ce e vorba.

Prosoape: materialele care pot acționa ca un exfoliant fizic

Ce este un exfoliant fizic? Orice produs, tratament sau instrument care elimină manual celulele moarte ale pielii.

Sunt cel mai adesea asociate cu exfolianți. Aceștia sunt realizați cu ingredientele granulare pentru a îndepărta pielea moartă.

Cu toate acestea, periile de față (electronice sau de altă natură) sunt, de asemenea, exfoliante. Și în cele din urmă ajungem la coleția ta de prosoape.

Aceste prosoape tradiționale se fabrică din bumbac țesut sau gofrat. Chiar și cele mai pufoase opțiuni pot afecta pielea. Mai ales atunci când presiunea este aplicată prea ferm sau dacă le folosiți agresiv.

Așadar, ce se poate întâmpla când îți usuci fața după spălare? S-ar putea să elimini fără să știi stratul tău protector de corneum. Într-o astfel de situație cea mai bună opțiune este crema barieră.

Situația este potențial problematică. Probabil recurgi la acea măsură o dată, poate chiar și de două sau de trei ori pe zi.

Sigur, știm că fiecare piele necesită un nivel diferit de exfoliere. Pe de altă parte, cu siguranță este prea mult, indiferent de tipul tău de piele.

Ești speriată că s-ar putea să te afli în această situație? Ei bine, semnele indicative sunt pielea care este pătată, strânsă sau iritată, după spălare. Poate apărea chiar un aspect de roșeață.

Când acest lucru se întâmplă prea frecvent, acea iritare poate deveni cronică. Asta înseamnă că pielea ta va fi inflamată în mod constant, dezvoltând noi sensibilități.

E obișnuit să echivalezi o senzație de piele „scârțâitoare” cu o stare de curățenie, dar oprește-te! Pielea ar trebui să se simtă și să pară suplă și moale după spălare. Nu încordată și uscată.

Remedierea: încercați prosoape din microfibră sau muselină și fiți blânde

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este pur și simplu să recunoști situația. Trebuie să înțelegi că acea utilizare dură a unor prosoape îți poate afecta funcția de barieră a pielii.

Acum, că știi că prosopul tău ar putea face ceva rău, probabil vei regla tehnicile.

Tamponează cu prosopul. Nu trage, nu freca pielea. Acea ștergere ușoară elimină apa fără a irita pielea. Va lăsa o parte din umezeală pe piele, atât de necesară pentru nivelul optim de hidratare.

În plus, poți lua în considerare „modernizarea” prosopului de față. Poți apela și la opțiunea de muselină sau microfibră.

Prosoapele din muselină sunt fabricate din țesătură 100% de bumbac. Sunt multistratificate și țesute fin, făcându-le extrem de moi pe piele.

Nici cel mai moale prosop nu e la fel de moale și blând ca cel de muselină.

Prosoapele din microfibră folosesc fibre foarte mici. Acestea nu sunt mai mari decât diametrul unui fir de mătase. În aceste condiții, sunt incredibil de netede dar și de absorbante.

Concluzie

Pielea ta este iritată în mod constant și pur și simplu nu îți dai seama de ce? Pune prosopul jos. Acest mic obiect poate face mai mult rău decât bine.

Soluția este cât se poate de simplă. Nu mai fi atât de dură cu pielea ta. Poate e o idee bună să investești într-o opțiune nouă, mai moale.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top