0754 308 781 [email protected]
Mâini, Cum Putem Să Ne Actualizăm Rutina De Spălare A Mâinilor

Mâini, cum putem să ne actualizăm rutina de spălare a mâinilor

Mâini, cum putem să ne actualizăm rutina de spălare a mâinilor. În 2021 ne concentrăm pe bucurie și avem multe de recuperat după 2020.

După anul pe care l-am avut multă lume și-a dat seama de un lucru. Cultivarea și sărbătorirea micilor momente de fericire sunt tot mai importante.

Ne bucurăm de viață și sperăm la o bunăstare durabilă.

În următoarele săptămâni vom râde și vom experimenta lucruri noi. Vom reface aspecte învechite ale vieții de zi cu zi.

Reveniți în fiecare zi pe acest blog unde veți găsi inspirație și sfaturi susținute de experți. Îndrăznim să spunem, unele pot fi chiar activități distractive.

Spălarea mâinilor e probabil pe lista lucrurilor pe care le faceți mai des în 2020. Perfecționarea aproape peste noapte a igienei mâinilor a devenit o prioritate absolută.

Cum să faci spălarea unor mâini mai veselă

Specialiștii ne recomandă să ne spălăm mâinile timp de cel puțin 20 de secunde. Trebuie să faci acest lucru înainte, în timpul și după pregătirea mâncării.

Trebuie să te speli pe mâini după utilizarea toaletei. Și după intrarea în casă, după interacțiunea cu alții și așa mai departe. Este mult timp petrecut la chiuvetă.

Până acum ați auzit probabil tehnicile standard de numărare. De exemplu, cântând „La mulți ani” de două ori sau prin parcurgerea alfabetului.

Poate că variantele sunt utile pentru copii, dar nu atât de inspirate pentru adulți, nu? Poți să numeri pur și simplu cele 20 de secunde. Dar asta pare, de asemenea, o oportunitate irosită.

În schimb, putem să ne aplecăm asupra meditației cu o mantră.

Practica meditației mantra folosește repetarea silențioasă a unor fraze. Este un punct de concentrare ce ajută la perfecționarea conștientizării mai concentrate.

Rutina de spălare pentru mâini nu se compară cu o meditație, dar…

Ajută la încetinirea activității mentale și a stresului. Observăm că o rutină de spălare a mâinilor nu este aceeași ca o practică adecvată de meditație.

Acest lucru vă cere să adoptați o abordare mai aprofundată.

Însă, repetarea unei fraze pe parcursul zilei este un efort care merită. Și dacă te vei bucura de rutină? Ei bine, ia-l ca un indiciu că meditația mantra ar putea fi pentru tine.

Mantra are o lungă istorie de utilizare în practicile de atenție în afara meditației. Experții încurajează adoptarea mantrelor ca instrument ce ajută într-o varietate de probleme.

Există mantre care vă ajută să vă ghidați în funcție de scop. Altele ajută să scăpați de gândirea negativă sau să vă bazați pe ele în momente de stres.

Fraze relevante pentru mantra voastră

Pentru inspirații mantra, iată câteva fraze care pot fi relevante pentru tine. Poți repeta aceste cuvinte în timp ce te speli pe mâini. Includem un interval sigur de cuvinte pentru a depăși valoarea de referință de 20 de secunde:

 1. sunt blând/ă cu mine (repetați de 12 până la 15 ori);
 2. sunt de acord cu viața mea și nu mă împotrivesc (repetați de 9 până la 11 ori);
 3. sunt capabil/ă (repetați de 18 până la 20 de ori);
 4. știu cine sunt și este suficient (repetați de 10 până la 12 ori);
 5. aleg să fiu prezent/ă în tot ceea ce fac (repetați de 10 până la 12 ori);
 6. împărtășesc fericirea mea cu cei din jur (repetați de 9 până la 11 ori);
 7. prin timp și efort pot realiza ceea ce îmi doresc (repetați de 8 până la 10 ori);
 8. ador provocările și ceea ce învăț din depășirea lor (repetați de 6 până la 8 ori);
 9. fiecare pas mă duce acolo unde vreau să fiu (repetați de 9 până la 11 ori).

Cum îți mai poți îmbunătăți experiența de spălare a mâinilor?

Repetarea unei fraze inspiraționale nu este singura modalitate de a crea o experiență plăcută. O mare parte din aceasta se află în produsele pe care le utilizezi.

Săpunul și aroma pot schimba experiența senzorială și ce faci cu pielea după spălare.

 • săpun. Săpunurile puternice pot fi foarte tari, lăsând mâinile crăpate, cu mâncărime și iritate. De aceea, îți recomand să găsești un săpun neutru. Acesta poate avea ingrediente precum aloe vera, uleiuri și umectanți. Mâinile tale ar trebui să se simtă suple și moi după spălare;
 • aroma. Îți place să simți diferitele esențe în timp ce te speli pe mâini? Găsirea unui parfum de care să te bucuri poate fi o componentă esențială. Anumite arome (citricele) pot energiza. Unele, cum ar fi lavanda, calmează. Altele inspiră confort precum notele calde și lemnoase. Trebuie menționat și aici că parfumul nu e o cerință obligatorie. Dacă ai pielea iritată sau nu îți place parfumul, atunci cele fără sunt mai potrivite. Amestecul ce te atrage face din spălat un moment revitalizant;
 • cremă de mâini. După spălare, poți să reconfortezi pielea și să sigilezi umezeala cu crema barieră. Nu te gândi că cremele de mâini nu sunt altceva decât un supliment drăguț. Nu îți afecta în mod accidental bariera pielii și microbiomul. Mai ales în încercarea de a practica o igienă bună a mâinii.

Concluzie

Dacă vom aduce bucuria înapoi în 2021, să găsim modalități ușoare și simple de a o cultiva. În acest fel, spălarea nu devine o corvoadă suplimentară.

Pur și simplu revenim la o rutină deja în vigoare. Spălarea mâinilor e exemplul perfect. Cu toții trebuie să o facem, însă o putem transforma într-o experiență de care să ne bucurăm.

Dacă vrei să cunoști mai multe despre noi accesează secțiunea de contact. Avem articole de organizare și multe altele despre biotice, pH sau îngrijirea pielii.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top