0754 308 781 [email protected]
Îngrijirea Pielii, 3 Obiceiuri Care Trebuie Oprite și Un Supliment Pentru Ajutor

Îngrijirea pielii, 3 obiceiuri care trebuie oprite și un supliment pentru ajutor

Îngrijirea pielii, 3 obiceiuri care trebuie oprite și un supliment pentru ajutor. Vedem care sunt greșelile legate de îngrijirea pielii.

Sunteți genul de persoană care face mișcare în mod constant? Sunteți o persoană care încearcă să mănânce pentru a-și satisface nevoile corpului?

Pariem că faceți tot posibilul pentru a vă îngriji pielea. Nu, acest lucru nu înseamnă neapărat că aveți un „arsenal” de produse cosmetice scumpe. Însă, pariem că cel puțin țineți la tenul dvs. cu o îngrijire constantă.

Evitați mișcările „rele” despre care știm că sunt dăunătoare. Știți lista standard: expunere excesivă și neprotejată la soare, fumatul, neîndepărtarea machiajul noaptea.

S-ar putea să aveți și câteva obiceiuri ascunse la care țineți, însă ar fi bine să renunțați la ele. În acest articol de blog vedem care sunt greșelile din îngrijirea pielii și ce puteți face.

1. În îngrijirea pielii te bazezi doar pe expunerea solară

Știm că expunerea la soare neprotejată și prelungită are un efect asupra pielii. Accelerează semnele îmbătrânirii și contribuie la mai multe boli ale pielii. De asemenea, poate provoca pete solare și multe altele.

Pentru a preveni această situație, apelăm la protecția solară. În mod ideal, protecție solară fizică, de exemplu oxid de zinc sau dioxid de titan). Atunci când este realizată și utilizată corect, protecția face o treabă excelentă, păstrându-ne în siguranță.

Cu toate acestea, cu antioxidanții potriviți contribuiți la atenuarea expunerii la razele UV și intern. Fotoîmbătrânirea pielii este rezultatul stresului oxidativ cauzat de radiațiile UV.

Pielea ta produce în mod natural antioxidanți. Atunci când sunt ingerați, antioxidanții pot proteja pielea împotriva fotoîmbătrânirii. Atât prin absorbția razelor UV, cât și prin prevenirea deteriorării radicalilor liberi indusă de UV.

Căutați antioxidanți precum astaxantina, vitamina C și resveratrol.

2. Nu acordați atenție semnelor unei bariere slăbite a pielii

O barieră a pielii slăbită se manifestă în mai multe moduri:

  • decolorare;
  • erupții cutanate;
  • uscăciune;
  • sensibilitate.

S-ar putea să credeți că acestea sunt simple probleme. Probabil de așteptat dacă aveți o piele naturală uscată sau sensibilă. Cu toate acestea, sunt semnale de alarmă ce trebuie luate în serios.

Pot fi semne că bariera naturală a pielii are nevoie de o îngrijire suplimentară. Și acest lucru este esențial, deoarece bariera pielii contribuie mult la sănătatea noastră generală.

Pielea ne protejează de leziuni mecanice, umiditate scăzută, frig, căldură, soare, vânt, expunere chimică, bacterii, viruși, ciuperci și alți agenți patogeni. O barieră sănătoasă este esențială pentru funcția normală a pielii.

Puteți face acest lucru prin mai mulți pași. Mai întâi, trebuie să opriți exfolierea și spălarea excesivă. De multe ori daunele barierei provin din exagerarea acestor acțiuni.

Nu uitați să folosiți cremele hidratante de susținere. În special cele ce conțin acizi grași, ceramide, uleiuri vegetale și  alte substanțe active biologice.

În cele din urmă, puteți ingera lipide (cum ar fi fitoceramidele) și acizi grași. Pot ajuta la întărirea pielii din interior spre exterior.

3. Nu aveți tendința de inflammaging

Un nou cuvânt care ajunge pe „scena” de îngrijirea pielii, inflammaging. Se referă la îmbătrânirea prematură care provine din rezultatul unei inflamații constante și scăzute pe piele.

S-ar putea să nu vă dați seama că se întâmplă. Procesul are loc la nivel scăzut și nu provoacă cu adevărat modificări imediate și vizibile la nivelul pielii. Pe de altă parte, poate provoca daune majore pe termen lung.

Din păcate, inflamația poate proveni din mai multe cauze:

  • stres;
  • lipsa somnului;
  • dieta;
  • obiceiuri prea agresive în îngrijirea pielii.

Desigur, este vital să aveți un stil de viață sănătos pentru a evita această inflamație de nivel scăzut. Însă, evitarea stresului sau a nopților nedormite nu este întotdeauna realistă.

Puteți apela la suplimente bogate în antioxidanți și adaptogeni pentru a ajuta la atenuarea inflamației. Antioxidanții și adaptogenii acționează pentru neutralizarea radicalilor liberi din piele.

Radicalii liberi determină inflamația și procesul de îmbătrânire.

Radicalii liberi sunt molecule instabile dăunătoare care vă pot afecta celulele sau ADN-ul.

Remedierea: un supliment inteligent pentru îngrijirea pielii

Din fericire, toate aceste lucruri pot fi remediate cu un regim inteligent de îngrijire a pielii. Pe piață există și formule inovatoare care ajută sănătatea pielii într-o varietate de moduri.

În primul rând, există astaxantina, un antioxidant minunat ce face față photodamage-ului. Cercetările au confirmat capacitatea remarcabilă a astaxantinei de a ajuta pielea să gestioneze fotodeteriorarea.

O revizuire științifică a antioxidantului a explicat noutățile. Numeroase studii comparative ale astaxantinei și altor antioxidanți au demonstrat acest fapt.

Antioxidant superior în promovarea fibroblastelor dermice (ajută la realizarea celulelor, elastinei și colagenului). Puteți să vă faceți o idee despre cât de puternic este.

Care este efectul de combatere al radicalilor liberi cu ajutorul astaxantinei? De până la 1.000 de ori mai mare decât al multora dintre „omologii” săi antioxidanți.

Există, de asemenea, fitoceramidele ce ajută consolidarea barierei pielii. Aici intervin fitoceramidele. Fitoceramidele sunt ceramide derivate din plante. Au o structură lipidică similară cu ceramidele găsite în pielea noastră.

În aceste condiții, pot ajuta la refacerea depozitelor de ceramide. Puteți utiliza ceramide local. Majoritatea oamenilor de știință indică faptul că fitoceramidele sunt suplimente pentru beneficii optime.

În acest fel, puteți oferi un flux continuu de ceramide. Pe de altă parte, puteți susține în mod natural înmagazinarea din interior spre exterior.

Rhodiola e un adaptogen deci, prin definiție, vă ajută corpul să se adapteze la stres. Plante puternice, deseori bogate în antioxidanți, se pot adapta la ceea ce are nevoie corpul tău.

Fie că este vorba despre puțină energie când sunteți obosite sau o modalitate de a vă calma. O situație stresantă și vă ajută să gestionați nivelul de cortizol pentru a preveni oboseala.

Concluzie

Uneori, chiar și atunci când facem tot ce ne stă în putință, ne lipsesc semnele că pielea noastră are nevoie de ajutor. Sau că s-ar putea să nu avem grijă de atât de mult pe cât putem.

În acele momente, apelează la un supliment inteligent pentru îngrijirea pielii. Acesta abordează simultan mai multe preocupări legate de îngrijirea pielii.

Pentru alte informații legate de produse cosmetice vă invităm să intrați în contact cu noi.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top