0754 308 781 [email protected]
Glicerina, Produs Pentru Piele: 4 Beneficii, Mod De Utilizare și Alte Sfaturi

Glicerina, produs pentru piele: 4 beneficii, mod de utilizare și alte sfaturi

Glicerina, produs pentru piele: 4 beneficii, mod de utilizare și alte sfaturi. În ce privește îngrijirea pielii, glicerina e subevaluată.

Hidratantul apare probabil într-o serie de produse cosmetice pe care le folosești la ora actuală. În plus, există motive întemeiate pentru acest lucru.

Extractul botanic atrăgător senzorial ajută la completarea formulelor. Se „joacă” frumos cu substanțele active și este potrivit pentru aproape orice tip de piele.

Suntem ferm convinși în înțelegerea etichetei dvs. de ingrediente. Deci, merită să faceți o analiză în glicerină și toate beneficiile sale. În acest fel, știți exact ce primiți când vedeți că apare în produsele voastre.

Continuați să citiți acest articol de blog pentru alte detalii interesante.

Ce este glicerina?

Glicerina este un tip de umectant sau un ingredient care atrage și reține apa. Adesea utilizat în produsele de îngrijire corporală. Glicerina este un compus natural în organism, siropos de lichid.

Glicerina ajută la hidratarea și condiționarea pielii. E un ingredient foarte comun și cheie în multe hidratante. Când este utilizat în produsele de îngrijire a pielii, glicerina derivă din uleiuri vegetale sau grăsimi animale.

La fel ca multe lucruri bune, aportul nostru natural de glicerină scade în timp. Acesta este motivul pentru care multe mărci îl încorporează în produsele lor.

Ajută la aprovizionarea pielii cu ceea ce se pierde în timp.

Beneficiile glicerinei pentru piele

Puteți vedea probabil din descrierea ingredientului că acesta vine cu o mulțime de câștiguri bune pentru dvs. Dar să mai elaborăm un pic, nu-i așa?

  1. hidratant și calmant. Datorită proprietăților sale de umectare, e un supliment iubit de hidratare. Funcționează ca umectant, oferind hidratare și protecție pielii. Umectanții, cum ar fi acidul hialuronic, absorb apa, asigurând astfel hidratarea. Umectantele sunt, de asemenea, excelente pentru netezirea pielii. Atunci când rețin apa, pot ajuta la estomparea liniilor fine;
  2. suport pentru bariera protectoare. Funcția de barieră a pielii este de departe cea mai importanță. Atunci când este compromisă, lucrurile se strică. Odată cu hidratarea, glicerina ajută la îmbunătățirea funcției barierei cutanate. Aceasta ajută la prevenirea pierderii de apă, protejând pielea iritată și îmbunătățind vindecarea rănilor;
  3. bun pentru cei cu afecțiuni inflamatorii ale pielii. Afecțiunile pielii, cum ar fi rozaceea și eczema, sunt probleme de piele complicat de remediat. Deși nu există niciun remediu, puteți ajuta la ameliorarea simptomelor printr-o îngrijire și cu produse adecvate. Glicerina este un adaos excelent pentru cei cu pielea predispusă la inflamare. Mai ales datorită beneficiilor sale care susțin barierele protectoare ale pielii și calmează suprafața. Cremele hidratante cu glicerină pot fi deosebit de utile la persoanele care se confruntă cu eczeme;
  4. estompează acțiunile puternice, fără a le dezactiva. Glicerina se comportă bine cu alte ingrediente. E un motiv pentru care apare în multe formule. De asemenea, poate ajuta la estomparea acțiunilor puternice  (AHA, BHA și retinoizi). Astfel, efectele nu sunt la fel de puternice asupra pielii, făcându-le mai tolerabile.

Cum se utilizează glicerina

În primul rând, este un ingredient cu foarte puține precauții atașate. Acest lucru se datorează faptului că este blând, iar alergiile la acesta sunt foarte, foarte rare.

Din fericire, nu există prea multă sensibilitate sau alergii la utilizarea glicerinei.

Cel mai bun mod de a utiliza glicerina este prin produse formulate anterior cu aceasta. Cel mai bun mod de a utiliza glicerina este într-un produs de îngrijire facială și nu numai.

Ne referim la cele care conțin glicerina, împreună cu alte ingrediente hidratante. Toate acestea ajută la menținerea nivelului optim de hidratare în piele. Nu recomandăm amestecarea propriilor dvs. creme hidratante faciale cu glicerina.

Deci, să presupunem că ați găsit produsul; vreun sfat pentru aplicare? Ca în cazul altor umectanți, când aplicați produsele hidratante cu glicerină, aplicați-le pe pielea ușor umedă.

Acest lucru se datorează faptului că umectanții au nevoie de apă pentru a se atrage și a se menține. Ce se întâmplă dacă aplicați pe pielea uscată?

Există riscul ca ingredientul să tragă apă din straturile inferioare ale dermei până la suprafață. În acest fel, se poate evapora în aer. Glicerina trebuie combinată și cu alte ingrediente, cum ar fi emolienții și ocluzivele.

Doar în acest mod poate ajuta la captarea apei din piele. Produsele care conțin glicerină fără prescripție medicală pot fi utilizate, de obicei, de câteva ori pe zi. În acest mod, vă ajută să vă hidratați pielea.

Concluzie

Aruncați o privire la eticheta ingredientelor produselor din rutina dvs. Suntem siguri că glicerina apare o dată sau de două ori.

Dat fiind că umectantul vine cu mai multe câștiguri, nu este nicio surpriză prezența în respectivele produse. Pentru alte informații legate de activitatea noastră te așteptăm să intri în contact cu noi!

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top