0754 308 781 [email protected]
Crema, Care Este Diferența Dintre Hidratante și Emoliente?

Crema, care este diferența dintre hidratante și emoliente?

Crema, care este diferența dintre hidratante și emoliente? Citiți acest articol de blog pentru a face alegerea potrivită pentru pielea dvs.

Apa joacă un rol central pentru piele. Un nivel optim de hidratare înseamnă că tenul rămâne sănătos, neted și strălucitor.

Pe de altă parte, fiecare culoar de îngrijire a pielii e „căptușit” cu diverse produse cosmetice. Toate vor promite că hidratează pielea.

Multe din noi nu ne dăm seama despre diferența dintre hidratare și emoliere. Deși sunt adesea folosite interschimbabil, hidratarea și emolierea nu sunt exact același lucru.

Putem spune că ambele sunt esențiale pentru a oferi pielii „hrana” atât de necesară. Pe de altă parte, cunoașterea diferenței vă va ajuta să faceți cea mai bună alegere.

Descoperiți produsul potrivit când vizați nevoile specifice ale pielii.

Care este diferența dintre crema de hidratare și cea de emoliere?

Hidratantele și emolientele abordează importanța asigurării unui ten hidratat. Pielea dvs. trebuie să primească toată apa de care are nevoie.

Doar în acest mod poate combate uscăciunea și deshidratarea. Tot aici includem și semnele premature ale îmbătrânirii pielii sau factorii externi. Însă diferența constă în cea mai mare parte din modul în care apar rezultatele.

Hidratarea se referă la conținutul de apă din interiorul celulelor. Apa le determină să se umfle și să fie netede pentru a putea reflecta lumina.

Dacă apa se pierde din celule și acestea sunt deshidratate, pielea își pierde din strălucire. Înseamnă că, atunci când utilizați un hidratant local, vă infuzați celulele cu apă. Vă îmbunătățiți capacitatea pielii de a absorbi umezeala și substanțele nutritive.

Pe de altă parte, emolierea înseamnă captarea și sigiliarea umezelii. Astfel, se poate construi bariera de protecție a pielii pentru a se preveni pierderea apei.

Crema emolientă menține pielea moale și netedă.

Cum știți dacă aveți nevoie de un hidratant, de un emolient sau de ambele

Pielea dvs. tinde să fie mai uscată? E ușor să presupunem că trebuie doar o doză sănătoasă din crema hidratantă. În acest mod se poate restabili aspectul plin și strălucirea tinerească a tenului dvs.

Pe de altă parte, este posibil ca pielea să nu fie, de fapt, uscată, ci deshidratată. Dacă aceasta din urmă este situația, aveți nevoie de crema hidratantă.

Cum puteți afla dacă pielea dvs. este uscată sau deshidratată? E important să luați notă de starea pielii. Pielea are o barieră naturală lipidică ce o protejează de daune și pierderi de apă.

Sunteți predispuse să aveți pielea uscată și descuamată? E un semn că nu se produc suficiente celule lipidice pentru a forma bariera de protecție. Astfel, nu se reușește să se blocheze umiditatea.

Într-o asemenea situație putem conta pe crema emolientă.

Sarcina unui emolient este de a reduce cantitatea de apă care se evaporă din piele. Este important să minimizați pierderile de apă transepidermice. Trebuie să se blocheze și să se etanșeze umezeala.

Crema emolientă este deosebit de utilă pentru pielea uscată sau descuamată. De exemplu, după ce a fost supusă unei exfolieri chimice. Sau după utilizare de Retin-A ori în timpul iernii.

Aveți de-a face cu un ten lipsit de strălucire, cu linii fine și riduri ce devin tot mai vizibile? Este posibil ca pielea dvs. să se lupte cu deshidratarea.

Pielea deshidratată înseamnă că celulele sunt uscate și însetate.

Când se întâmplă acest lucru, ele nu sunt pline și netede. Oamenii pot avea pielea hidratată, dar uscată sau pielea deshidratată, dar fără carențe de apă. Ideal, dorim celule pline cu umiditate topică blocată în ele.

Cum alegeți crema de hidratare sau de emoliere potrivită

Consumul de apă din abundență e în continuare cel mai simplu mod de a vă hidrata. Pe de altă parte, cei cu pielea deshidratată ar putea suplimenta cu un hidratant local.

Crema leagă și atrage apa în celule. Umectanții naturali permit pielii să îmbunătățească capacitatea de a se hidrata în timp.

Căutați produse cosmetice care conțin:

  • acid hialuronic;
  • aloe vera;
  • miere;
  • alfa hidroxi acizi;
  • extracte marine.

Umectanții sintetici (glicerina, ureea și propilen glicolul) pot fi luați în considerare. Soluțiile hidratante sunt, în general, adecvate pentru toate tipurile de piele.

Sunt solubile în apă și nu vor înfunda porii. Ar trebui să fie lipsite de alcool astfel încât să nu usuce în mod activ sau să irite suprafața pielii.

În ceea ce privește cremele emoliente, există o mare varietate de opțiuni. De la formulă și până la cele mai eficiente ingrediente.

Cremele emoliente pot fi mai ușoare sau mai grele. De asemenea, pot fi formulate pentru diferitele anotimpuri și tipuri de piele.

Lunile călduroase din primăvară și vară pot necesita un gel ușor sau o loțiune. Vremea uscată, rece și vântoasă de toamnă/iarnă poate necesita produse mai grele.

Pot veni cu ceramide, uleiuri (cocos, migdale), unturi (shea, cacao) sau dimeticonă. Aceste ingrediente sunt cunoscute nu numai pentru efectele lor hidratante și hrănitoare. Ci și pentru capacitatea lor de a contracara semnele îmbătrânirii și ale radicalilor liberi.

Alegerea potrivită pentru tipul de piele

Cum alegem ce tip de hidratant este cel mai potrivit pentru pielea noastră? Pentru pielea predispusă la acnee, o cremă ușoară fără ulei funcționează cel mai bine. De obicei, sub formă de loțiune.

Acestea au mai puțin ulei și mai mult conținut de apă. Pentru pielea mixtă, o loțiune sau o cremă va merge bine. Un ser sau o cremă mai emolientă sunt cele mai bune pentru tipurile de piele uscată.

Căutați cele mai bune rezultate? Produsele trebuie aplicate dimineața (înainte de protecția solară) și înainte de culcare.

Folosiți loțiuni sau creme emoliente după aplicarea hidratantului.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back To Top