0754 308 781 [email protected]
Crema Barieră, Care Sunt Beneficiile și Sfaturile Noastre De Utilizare

Crema barieră, care sunt beneficiile și sfaturile noastre de utilizare

Crema barieră, care sunt beneficiile și sfaturile noastre de utilizare. Cremele de barieră nu sunt cu adevărat nimic nou sub soare.

Din când în când, în spațiul de înfrumusețare suntem introduși într-o nouă categorie de produse cosmetice. Produse pe care trebuie pur și simplu să le achiziționăm.

Acum suntem cu toții în căutarea unor produse care să vă aducă bucurie, indiferent în ce categorie se încadrează. La urma urmei, o îngrijire corporală este un aspect personal.

Auzirea termenului „crema barieră” vă poate inspira să mergeți la cel mai apropiat browser. Puteți să tastați expresia pe platforma de căutare a unui magazin online. Vă aflați în căutarea următorului produs important.

Cu toate acestea, cremele barieră nu sunt chiar atât de noi în spațiul de îngrijire facială. De fapt, vin sub mai multe denumiri: unguente sau măști de noapte.

Toate au aceeași directivă: creeză o barieră topică pentru pielea ta.

Citiți în continuare acest articol de blog pentru a descoperi o serie de informații interesante. Pentru cele mai bune rezultate în îngrijirea personală aveți nevoie de cele mai bune sfaturi!

Ce este crema barieră?

Definiția este destul de simplă: orice cremă care creează o barieră fizică, topică pe piele. Adesea, cei cu pielea uscată, sensibilă și cu tendințe de iritație vor avea nevoie de crema barieră, mai ales seara.

Unii oameni consideră că sunt prea groase pentru a fi folosite în timpul zilei sau sub un machiaj. Cremele tind să fie preparate cu emolienți și ingrediente ocluzive.

Acestea pot include, de asemenea, alte ingrediente active pentru a vă sprijini bariera. Putem vorbi aici de protejante UV fizice, antioxidanți și ingrediente prietenoase cu microbiomul.

Beneficiile unei creme barieră:

Iată la ce vă puteți aștepta de la adăugarea unei creme de barieră în rutină:

1. Hidratează și oprește pierderea de apă transepidermică

Crema barieră menține pielea hidratată prin infuzarea epidermei cu emolienți și apă peste care vine ocluzivul. Ocluzivele formează un sigiliu protector peste piele pentru a bloca hidratarea și produsele aplicate.

Vedeți, când bariera pielii este slăbită sau compromisă, așa cum se întâmplă adesea cu cei ce au pielea sensibilă sau uscată, are loc pierderea de apă transepidermică.

Acesta este momentul în care apa din pielea ta se evaporă în aerul din jur, lăsând epiderma „însetată”.

Pielea sănătoasă și robustă e capabilă să împiedice acest proces să se întâmple mai ales de una singură. Însă, unele tipuri de piele (sensibilă și uscată) necesită, de obicei, puțin ajutor.

Cei cu astfel de tipuri de piele sunt adesea încurajați să folosească creme groase pentru a sigila hidratarea.

2. Protejează microbiomul și bariera de umiditate

Microbiomul pielii este colecția de bacterii, ciuperci și floră care trăiește pe pielea ta. Este un lucru delicat care poate fi influențat de factorii externi.

Cei cu pielea uscată și deteriorată au, de obicei, unele dezechilibre în microbiomul pielii. Pentru a vă readuce bariera la o sănătate optimă este esențial să aveți tendința către microbiom.

Microbiomul ajută și la vindecarea rănilor. În plus, limitează expunerea la alergeni, minimizează daunele oxidative și menține pielea plină și hidratată.

În aceste condiții, alegeți crema barieră cu ingrediente prietenoase cu biomii. Putem include pre-, pro- și post- biotice care vă pot ajuta microbiomul. Astfel, pielea va rămâne hidratată și protejată pe tot parcursul zilei și al nopții.

3. Crema barieră protejează împotriva agresorilor externi

Crema barieră adaugă un strat de protecție împotriva factorilor externi. În aceste condiții, vă protejează de poluare, de alte particule, chiar și de elemente ca vremea rece și vântul.

Când umiditatea scăzută și temperatura scăzută afectează bariera pielii, se slăbește capacitatea acesteia de protecție. Ca urmare a acestor situații, vă puteți confrunta cu o piele roșie, uscată și solzoasă.

În ceea ce privește poluanții, puteți încorpora și antioxidanți în cremă. Astfel, aceștia pot acționa înspre deteriorarea radicalilor liberi care vin odată cu factorii de stres externi.

Puteți căuta creme cu activi adăugați (vitamina E, niacinamida și vitamina K). Sau, pur și simplu găsiți o formulă cu uleiuri vegetale naturale. Căutați-le pe cele care au și proprietăți antioxidante, cum ar fi uleiurile de jojoba și argan.

Alte ingrediente care ar putea intra sub această umbrelă? Oxidul de zinc și dioxidul de titan sau cele două minerale utilizate în SPF natural, fizic.

Ingredientele minerale de protecție solară, cum ar fi oxidul de zinc și dioxidul de titan, stau deasupra pielii. Astfel, pot împrăștia și devia razele UV, blocându-le fizic pătrunderea în piele.

Cum se folosește crema barieră

Cremele barieră vin cu instrucțiuni simple care sunt foarte ușor de urmat:

  • aplicați întotdeauna acest produs ultima dată în procesul de îngrijire a pielii. Întrucât ar trebui să acționeze ca un scut, tot ceea ce ați aplica ipotetic după nu va putea penetra pielea. Este OK să vă machiați după (deoarece nu doriți ca acesta să se scufunde în piele). Însă nu folosiți un ser sau alte active puternice (acestea ar trebui să atingă pielea proaspăt curățată);
  • dacă vi se pare prea groasă crema, luați în considerare doar utilizarea acesteia peste noapte. Știm că pielea dvs. este mai permeabilă pe timp de noapte, astfel încât pierde mai multă apă. Folosirea unui produs dens în timpul rutinei de seară vă poate ajuta să vă treziți hidratate și revigorate;
  • fiți precaute cu privire la ingrediente dacă sunteți predispuse la acnee. Persoanele care au probleme cu acneea pot simți în continuare nevoia de a opta pentru crema barieră. Uneori, acneea poate fi rezultatul pielii uscate, inflamate și sensibile. Însă cremele mai groase pot conține ingrediente comedogenice care vor înfunda și mai tare porii.

Concluzie

Dacă suferiți de piele sensibilă sau uscată, s-ar putea să vă gândiți să folosiți crema barieră. Cremele barieră sau cele care creează un „scut” gros și de susținere pe piele ar putea fi ceea ce aveți nevoie.

Ele vă ajută microbiomul să prospere, să oprească pierderea de apă transepidermică și să vă protejeze pielea.

Tot aici puteți găsi oferte noi pentru parfumuri, accesorii sau produse de îngrijire orală. În cazul în care aveți alte întrebări frecvente puteți intra în contact cu noi.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top