0754 308 781 [email protected]
Coate Uscate, De Ce Pielea Se Usucă Așa De Repede și Care Sunt Soluțiile

Coate uscate, de ce pielea se usucă așa de repede și care sunt soluțiile

Coate uscate, de ce pielea se usucă așa de repede și care sunt soluțiile. Tindem să ne gândim la propria noastră piele ca la un monolit.

La urma urmei, pielea este pielea, nu? De fapt, pielea poate varia foarte mult în funcție de locul în care este pe corp și de ceea ce o influențează. De exemplu, pielea de pe picioare tinde să fie mai groasă decât, să zicem, de pe pieptul tău.

Sau fața ta este probabil mai sensibilă la produse decât picioarele tale. Dar, în mod surprinzător, axilele tale pot fi cele mai sensibile dintre toate.

Microbiomul pielii tale joacă un rol uriaș. Trebuie să ținem cont că există mai multe nișe peste tot care influențează aspectul pielii.

Deci, nu este de mirare că anumite zone ale feței și corpului tău au nevoie de mai multă atenție decât altele. Așa este în cazul unor coate uscate. Luați-vă un moment pentru a vă autoevalua: sunt suple și netede ca antebrațele tale?

Sau sunt puțin mai aspre?

Dacă răspunsul e cel din urmă, nu ești singura. Coatele uscate sunt o problemă obișnuită pentru multe persoane. În articolul de blog aflați tot ce trebuie să știți și cum să remediați situația.

De ce avem coate uscate?

Pielea uscată de pe coate se reduce la mai mulți factori principali. Unii sunt inerenți pielii și zonei, alții sunt cauzați de afecțiuni ale pielii. În cele din urmă, alți factori se datorează influențelor cauzate de propriul stil de viață:

1. Pielea în sine

Pentru început, pielea de pe coate are un strat dermic mai gros, precum și mai puțini pori. Acest lucru este valabil pentru toată lumea.

Pielea coatelor tinde să fie mai groasă. În acest mod, poate să reziste la toate forțele mecanice din mișcarea constantă a articulației cotului.

Pielea coatelor este mai uscată și mai predispusă la iritații. Motivul? Conține mai puține glande decât alte zone de pe corpul nostru.

2. Anumite stări de sănătate ale pielii pot cauza coate uscate

În plus, unii oameni se pot plânge de pielea excesiv de uscată din zonă din cauza bolilor reale de piele. Ce se întâmplă dacă persoanele observă simptome severe? Situația poate fi cauzată de anumite afecțiuni și probleme de sănătate.

Există, de asemenea, alte afecțiuni ale pielii, cum ar fi eczemele și psoriazisul. Acestea pot provoca senzația de coate uscate.

Condițiile de sănătate, cum ar fi diabetul și bolile tiroidiene, pot duce, de asemenea, la uscarea pielii. Astfel de efecte pot fi mai vizibile pe coate.

3. Influențele stilului de viață

În cele din urmă, există doar probleme generale de uzură care pot contribui la textura și aspectul pielii. Acestea se reduc la funcționalitatea zonei.

Pielea cotului suferă frecări constante din cauza mișcărilor sau a îmbrăcămintei. Suferă și atunci când ne sprijinim coatele pe birouri sau mese.

Acești factori externi, alături de vremea rece, expunerea la apă fierbinte sau la clorul din piscină, contribuie la o piele uscată. Simplu spus: pielea de pe cot „suferă” mai mult decât alte zone ale corpului.

6 moduri de a trata problema unor coate uscate

Nu trebuie să vă obișnuiți cu pielea permanent uscată din respectiva zonă:

  1. treceți la produse de curățare ușoare. Printre principalii vinovați pentru pielea uscată a corpului sunt produsele de curățare și săpunurile dure. Acestea vă pot „dezgoli” corpul de uleiurile naturale. Vă pot perturba bariera de umiditate, vă pot afecta pH-ul pielii și pot deteriora microbiomul;
  2. evitați apa fierbinte. Apa fierbinte vă poate lăsa pielea uscată. A fi conștient de cât timp petreceți într-o baie sau la duș este o altă soluție simplă. Supraexpunerea pielii la apă fierbinte poate duce la o mai mare deshidratare;
  3. exfoliază mai rar pentru a îndepărta celulele moarte ale pielii. Exfolierea e un instrument util atunci când este utilizată corect și moderat. Îndepărtarea excesului de celule moarte ale pielii poate ameliora pielea uscată. De asemenea, poate ajuta produsele hidratante să pătrundă mai adânc în piele;
  4. hidratați-vă în fiecare zi, cel puțin o dată pe zi. Nu treceți peste hidratarea corpului. Emolienții, umectanții și ocluzivele ajută la captarea apei în piele. Calmează inflamația și îmbunătățesc bariera naturală de protecție a corpului. Vă recomandăm întotdeauna să aplicați o loțiune după ce vă spălați, dar puteți adopta și alt program. Cremele hidratante bogate sunt cheia pentru calmarea și netezirea coatelor aspre și uscate;
  5. tratați acel punct cu creme mai groase. Cine spune că cremele pentru mâini sunt doar pentru mâini? Deoarece acestea tind să fie mai groase și cu mai mulți nutrienți, puteți lua în considerare produsele. Toate acele bunătăți hidratante se pot folosi și în cazul unor coate uscate. Dimensiunea le face ușor de transportat și aplicat;
  6. vizitați un medic dermatolog. Coatele foarte uscate pot fi un indicator al unei afecțiuni mai grave a pielii. Puteți lua în considerare vizitarea unui medic dermatolog. Acesta vă poate ajuta să identificați și să tratați problemele.

Concluzie

Coatele tind să fie printre cele mai aspre și mai uscate zone cu piele de oriunde de pe corp. Situația se poate reduce la pielea însăși (mai groasă și cu mai puțini pori).

La afecțiuni ale pielii (eczemele) și la factori din stilul de viață (doar uzură generală). Din fericire, nu trebuie să fie prea greu de tratat cu o hidratare diligentă.

Pentru alte produse de îngrijirea pielii vă invităm să intrați în contact cu noi.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top