0754 308 781 [email protected]
Aloe Vera, 6 Moduri în Care Poate Ajuta La Eliminarea Petelor încăpățânate

Aloe vera, 6 moduri în care poate ajuta la eliminarea petelor încăpățânate

Aloe vera, 6 moduri în care poate ajuta la eliminarea petelor încăpățânate. Abilitățile liniștitoare și hidratante ale aloe vera abundă.

Am o prietenă care jură că aloe vera este un remediu excelent pentru acnee. Ori de câte ori are o pată folosește niște aloe pe zona problematică și o lasă să acționeze peste noapte.

Abilitățile liniștitoare și hidratante oferite de aloe vera abundă, fără nicio îndoială. Dar chiar poate rezolva un punct negru de pe față? S-ar putea să fiți puțin sceptice și este de înțeles. Așa am fost și eu până când am văzut cum pata ei încăpățânată aproape dispăruse a doua zi.

Se pare că gelul prețios are o mulțime de beneficii pentru toate tipurile de acnee (da, chiar și puncte negre). Derulați mai jos articolul de blog. Descoperiți ce face din această plantă o „bază de tratament” la fața locului:

1. Aloe vera este antiinflamatoare

Acneea este declanșată de un anumit nivel de inflamație. Așa că, „îmblânzirea” acestei reacții este esențială pentru a menține erupțiile la distanță. Dar când oamenii discută despre acnee inflamatorie se referă de obicei la acele pustule roșii.

Introduceți aloe, care este plină de vitamine anti-inflamatorii, enzime, minerale și aminoacizi. O mare parte dintre cercetări indică aloina ca fiind răspunzătoare pentru efectele benefice.

Vorbim despre un compus specific din planta de aloe vera ce poate promova vindecarea generală a pielii. Tot aici putem include și bradikinaza. O enzimă ce poate ajuta la reducerea inflamației excesive atunci când se aplică local.

Cu alte cuvinte, gelul face mai mult decât să ofere o senzație plăcută. Se pune pentru a vă calma pielea. Cercetările au arătat chiar că gelul este mai eficient în suprimarea inflamației pielii decât crema cu hidrocortizon.

Dacă aveți o zonă inflamată, puțin gel de aloe vera poate fi de ajutor.

2. Conține acid salicilic

Aloe vera nu doar calmează coșurile inflamate. În plus, conține și acizi salicilici naturali care ajută la „scoaterea din priză” a acneei în formare.

Acidul salicilic este preferat de pielea predispusă la acnee. Este capabil să pătrundă pielea mai adânc în pori pentru a ajuta la îndepărtarea celulelor moarte.

De asemenea, ajută la combaterea bacteriilor și la controlul excesului de sebum. Este ceea ce face ca acidul salicilic să fie deosebit de util pentru punctele negre și punctele albe. Poate slăbi acumularea adâncă în acei pori.

3. Aloe vera este antimicrobiană

Proprietățile antibacteriene și antiseptice ale aloe vera sunt bine documentate. Motiv pentru care gelul a fost folosit timp de secole pentru vindecarea rănilor.

Cercetările sunt limitate cu privire la capacitatea de a ucide „P. acnes” (bacteriile care cauzează acneea). Însă, acele proprietăți antimicrobiene nu pot afecta pielea predispusă la acnee.

Există date care sugerează că aloe vera poate avea proprietăți antimicrobiene. De asemenea, poate ajuta într-o mare măsură și pielea predispusă la acnee.

Cu toate acestea, nu ar trebui să înlocuiască medicamentele tradiționale pentru acnee. Aloe vera poate fi utilizată, cu siguranță, alături de acestea.

S-a dovedit deja eficacitatea oferită de aloe vera utilizată local în combinație cu crema tretinoinică. Este eficientă în tratarea acneei inflamatorii și neinflamatorii.

4. Este hidratantă

Un alt motiv pentru care aloe vera oferă o răcorire suplimentară pe piele: este un hidratant de 5 stele. Frunza plantei de aloe vera este bogată în apă, în special în stratul interior. Astfel, ajută la hidratarea pielii și la blocarea umezelii.

De fapt, s-a demonstrat că aloe vera crește conținutul de apă al stratului exterior al pielii. Oferă o hidratare prețioasă, dar o ajută și să rămână acolo. Zaharurile specifice din plantă (mucopolizaharide) ajută la păstrarea pielii hidratate.

S-ar putea să vă gândiți: Sună grozav, dar ce legătură are asta cu acneea? Pielea răspunde, de obicei, la deshidratare cu inflamație (cauză ce poate duce la acnee).

Această inflamație poate declanșa eliberarea unui hormon numit CRH. Acest hormon le „spune” glandelor sebacee să producă mai mult sebum. Astfel, apare o șansă mai mare ca excesul de sebum să fie prins în acei pori.

Traducere? Acordați atenției hidratării (salut, aloe!). Poate ajuta la gestionarea inflamației și, în cele din urmă, la stabilizarea producției de sebum.

5. Aloe vera ajută la protejarea barierei pielii

O barieră puternică a pielii este crucială pentru o funcție sănătoasă a pielii. Atunci când aveți o barieră compromisă, nu numai că hidratarea se poate scurge cu ușurință.

Mai mult, potențialii iritanți, alergenii și bacteriile se pot strecura și provoca inflamaţii. Din acest motiv afecțiunile inflamatorii ale pielii (acneea, eczemele și psoriazisul) sunt toate într-un fel afectate de o barieră a pielii slăbită.

După cum am menționat mai sus, aloe vera poate ajuta la hidratarea epidermei și sigilarea umidității. Poate ajuta la accelerarea reparării barierei protectoare.

Planta este, de asemenea, plină de antioxidanți (vitaminele A, C și E), precum și de metalotioneină. Aceasta este o proteină antioxidantă care s-a dovedit a avea un efect protector asupra pielii.

6. Ajută la estomparea petelor închise

Când vine vorba de eliminarea acneei, alungarea hiperpigmentării postinflamatorii reprezintă o jumătate din luptă. Poate dura mai mult timp pentru a scăpa de amprentă decât de pata originală în sine.

Petele închise pot dura luni sau chiar ani până să se estompeze complet.

Aloeina, este un compus natural din planta de aloe ce are capacități de „iluminare”. Poate ajuta la accelerarea acestui proces de estompare a petelor.

Într-un studiu a fost aplicat pe piele de 4 ori pe zi timp de două săptămâni. S-a demonstrat că aloeina estompează în mod eficient hiperpigmentarea după acnee.

Un alt raport a arătat că aplicarea topică a aloeinei poate inhiba pielea hiperpigmentată de la a produce mai multă melanină. Hiperpigmentarea înseamnă pur și simplu producția excesivă de melanină în pielea ta.

Există riscuri?

Nu este o regulă, dar unii oameni au alergii sau sensibilități la aloe vera. În aceste condiții, se pot confrunta cu unele reacții adverse potențiale.

Poate provoca roșeață, senzație de arsură, usturime și rareori dermatită generalizată la persoane sensibile. Reacțiile alergice se datorează în principal antrachinonelor, cum ar fi aloina și barbaloina.

În general, aloe vera este un hidratant și antiinflamator incredibil. Însă, ar trebui să testați întotdeauna o zonă mică înainte de o aplicare pe toată pielea. În acest mod vă asigurați că nu aveți o reacție alergică la plantă.

Un sfat de final: încercați să utilizați o frunză de aloe pură și proaspătă, dacă puteți. Gelurile comerciale pot include alte ingrediente sau conservanți care pot irita pielea.

Cel mai bine este să recoltați singure gelul. Mai apoi, îl puteți folosi ca tratament local sau mască pentru îngrijirea pielii.

Concluzie

Apelați cu încredere la aloe vera pentru a rezolva problemele cauzate de acnee. Indiferent dacă aveți o pustulă sau un grup de puncte negre, proprietățile antimicrobiene și hidratante ale plantei pot face minuni.

Dacă aveți alte întrebări în legătură cu natura activității noastre puteți intra în contact cu noi.

This Post Has 0 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back To Top