Machiaj pentru ochi verzi

Ca şi în cazul ochilor albaştri, îţi recomand din start să eviţi fardurile de pleoape în nuanţe de albastru. Cel mai probabil nu vei reuşi să obţii un look de efect.  În schimb, pentru ochii tăi verzi, va merge foarte bine culoarea violet şi prună (o nuanţă între albastru şi roşu).

Fard puternic albastru în pliul ochiului, contur negru (Sophie Ellis-Bextor)

Fard violet pe pleoape superioară şi inferioară (Evangeline Lilly)

Pe cercul culorilor, culoarea complementară verdelui este roşul, ceea ce înseamnă că ele se vor contrasta foarte puternic şi se vor scoate în evidenţă în dependenţă de culoarea principală. Însă depinde de nuanţa deschisă sau închisă a ochilor tăi verzi dacă te vei duce spre culori mai închise (spre violet) – în cazul în care ai o nuanţă mai deschisă de verde sau cu tonuri de galben; sau vei alege farduri mai deschise (spre auriu), dacă ai nişte ochi verzi-albăstrui. Desigur, ochi de un verde adevărat nu se găsesc foarte des, de cele mai multe ori nuanţele se întrepătrund. Alegerea fardurilor va depinde de dispoziţia ta şi de nuanţele din ochii tăi pe care vrei să le scoţi în evidenţă la moment (sau în general!). După exemplul de mai sus, dacă vrei să evidenţiezi tonurile de albastru din ochii tăi, poţi combina nuanţe de auriu şi maro (culorile perfecte pentru ochii albaştri), şi o notă discretă de albastru undeva, de ce nu… încearcă mai multe variante!

Ochi verzi-gălbui

Ochi verzi puri (Angelina Jolie şi un pic de Photoshop)

Ochi verzi cu mai multe nuanţe (Evangeline Lilly)

Mie mi se pare că ochii verzi se pot juca foarte mult cu nuanţele de creioane-contur, cele pe care le aplici exact pe linia genelor de sus şi de jos. Nuanţele din care pot să alegi, pe lîngă clasicul violet,  sunt eggplant (vînătă), o nuanţă închisă de violet, un violet-maroniu; burgundy, o nuanţă de roşu-violet; lavandă, o tentă deschisă şi pală de violet; ametist, un violet transparent, deschis. Conturul contrastant va avea un efect strălucit asupra ochilor tăi verzi! Acum îmi imaginez cît de super va fi un eyeliner lichid violet aplicat puţin după linia genelor, într-o mişcare scurtă în sus, ascuţită, deasupra unor ochi verzui…:)

Haideţi să trecem şi la excepţii, că doar în machiaj nu putem vorbi niciodată de reguli stricte. Este vorba de combinarea nuanţelor de verde adînc sau unul deschis şi sidefat cu ochi… tot verzi. Dacă nuanţa ochilor este un verde-gri sau are reflexe de verde oarecum, poţi scoate aceste nuanţe la lumină aplicînd farduri verzi în locuri strategice, fie un contur de verde adînc, fie un fard pe pleoapa mobilă de un verde-lămîie. Aici lucrurile sunt mai delicate, aşa că totul depinde de cîte combinaţii de acest fel vei încerca şi cît de bine îţi este format ochiul, cum se zice.

Contur verde-lămîie sidefat (Evangeline Lilly)

Fard verde deschis-turcoaz strălucitor (Kate Hudson)

Ochilor verzi le stă la fel bine cu cafeniu, khaki, auriu, bronzuri (de obicei se refră la maro-auriuri strălucitoare), violet aprins sau ruginiu, rozuri. Încearcă aplicarea de farduri luminoase, nuanţe foarte deschise de portocaliu sau auriu, exact sub sprîncene şi/sau în colţul intern al ochilor, ca să măreşti ochii. Atenţie la maroniuri, pentru că, la fel ca în cazul ochilor albaştri, negrul poate crea un aspect prea aspru, iar maro va da, dimpotrivă, un aer relaxat şi moale (imediat m-am şi gîndit la o canapea) şi va crea, în general, o armonie caldă. Desigur, un tuş lichid negru va transforma orice look, dar trebuie să ai mîna uşoară şi puţină experienţă ;)

Farduri maro-bronz (Evangeline Lilly)

Nuanţe de maro şi violet (Kristen Stewart)

Farduri maro-khaki în jurul ochilor (Jennifer Connelly)

Farduri luminoase în colţul interior, nuanţe delicate de violet în pliul cohilor (Charlize Theron)

Fard violet aprins - ochi cu puţin verde (Tyra Banks)

Nuanţe de violet-roşu în pliul ochilor (Charlize Theron)


Despre mascara, pot să mă repet şi să menţionez tot cafeniul, pentru rutina de zi cu zi, sau dacă aveţi o complexitate mai moale, tonuri mai deschise ale pielii şi/sau ale părului. Pentru seară, accente mai dramatice, precum şi pentru brunete şi cele cu tonuri măslinii de piele, negrul clasic ar putea fi alegerea perfectă. În final, totul depinde de stilul şi de alegerea ta personală!

Creion contur cafeniu (Sophie Ellis-Bextor)

Creion contur negru (Lauren Conrad)

Contur negru combinat cu argintiu luminos (Marcia Cross)

Contur negru şi buze roşii-burgundy (Drew Barrymore)

Contur negru şi buze roşu aprins (Rachel McAdams)

Contur discret, buze roşii (Jennifer Connolly)

XOXO Lili

Surse poze şi info, în afară de Wikipedia şi Google Images:
http://www.colourlovers.com/
http://makeup.lovetoknow.com/Eyeliner_for_Green_Eyes
http://imabeautygeek.com/2008/11/17/makeup-for-your-eye-colour-suggestions-from-makeup-pro-carmindy/
http://www.lookgreat-loseweight-savemoney.com/apply-eye-makeup.html
http://www.buzzle.com/articles/eye-makeup-for-green-eyes.html
http://www.life123.com/beauty/cosmetics/eyeshadow/how-to-apply-eye-makeup.shtml

Articole recomandate:

Taguri: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

6 comentarii la “Machiaj pentru ochi verzi”

 1. [...] Sursa » Machiaj pentru ochi verzi [...]

 2. lili, eu astept cu nerabdare ochii caprui ;)

 3. Lili says:

  Irina, să ştii cîtă presiune pe umerii mei! Că doar suntem o naţiune de brunete cu ochii căprui :D

 4. BrunethaCuOchiVerzi says:

  eheeeee eu am ochii veerzi :-p

 5. mya says:

  sunt invidiata de multe fete

Lasă un comentariu

(nu va fi publicat)